| Tejszínes raguleves receptLevesek Hozzávalók: 4 fõ részére : csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny 1 sárgarépa 1 gyökér 1 karalábé 1 kisebb karfiol 4 gomba 10 dkg zöldborsó 10 dkg zöldbab 1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva) tárkony citromlé vaj só 1 l tejszín Elkészítés: A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Beletesszük egyszerre a zöldségeket, megsózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni. Amikor puha, megszórjuk bõven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük)belecsavarunk és felöntjük az 1 l tejszínnel. Tanácsok: Lehet bele galuskát is tenni, vagy levesbetétet, úgy még gazdagabb. Friss tárkonnyal a legjobb. A receptet beküldte: Tikky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |