| Tejszínes gombás spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 65 dkg csiperkegomba 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl főzőtejszín 2 dl tejföl 1 evőkanál finomliszt petrezselyem ízlés szerint 50 dkg spagetti tészta só ízlés szerint bors ízlés szerint 3 ek napraforgó olaj Elkészítés: 2 evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük. A gomba levet enged, ezért vizet nem öntünk rá. Mikor elfőtte a levét a gomba, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Együtt főzzük pár percig. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a tejszínes gombát. Ízlés szerint utána sózhatjuk. Sós, olajos vízben főtt spagettivel tálaljuk. Tanácsok: én meg megbolondítottam egy kis reszelt sajttal.Isteni finom lett :) A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |