| Epres-tejszínes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 közepes méretű tojás, 5 e.k liszt, és 5 e.k kristálycukor a piskótához. dobozos tejszín habfixáló egy tál megtisztított eper 2 evőkanál kristálycukor eperlekvár tetszés szerint csokiszirup Elkészítés: A tojásokból, lisztből és cukorból piskótát sütünk, amelyet előzőleg helyezhetünk tortaformába, vagy hagyományos tepsibe is. Miközben sül, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a kristálycukrral. Amikor a piskóta elkészül, a tetejére vékonyan eperlekvárt kenünk, majd a tejszínhabot kanállal elegyengetjük rajta. Ezután jöhet az eper! Talpával lefelé a habra állítjuk az összeset, tetszés szerint, és megöntözhetjük egy kis csokisziruppal. Hűvös helyen tároljuk. Tanácsok: Készíthetünk belőle emeletes tortát is, ha több lap piskótát sütünk. Ilyen esetben úgy tegyük egymásra a lapokat, hogy mindegyiken legyen eperlekvár, tejszínhab, és kis darabokra vágott eper. A csokiszirup csak a legfelső rétegre kerüljön. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Sötét_hercegnő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |