Tutireceptek.hu fejléc

Epres-tejszínes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 közepes méretű tojás, 5 e.k liszt, és 5 e.k kristálycukor a piskótához.
dobozos tejszín
habfixáló
egy tál megtisztított eper
2 evőkanál kristálycukor
eperlekvár
tetszés szerint csokiszirup

Elkészítés:
A tojásokból, lisztből és cukorból piskótát sütünk, amelyet előzőleg helyezhetünk tortaformába, vagy hagyományos tepsibe is. Miközben sül, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a kristálycukrral. Amikor a piskóta elkészül, a tetejére vékonyan eperlekvárt kenünk, majd a tejszínhabot kanállal elegyengetjük rajta. Ezután jöhet az eper! Talpával lefelé a habra állítjuk az összeset, tetszés szerint, és megöntözhetjük egy kis csokisziruppal. Hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Készíthetünk belőle emeletes tortát is, ha több lap piskótát sütünk. Ilyen esetben úgy tegyük egymásra a lapokat, hogy mindegyiken legyen eperlekvár, tejszínhab, és kis darabokra vágott eper. A csokiszirup csak a legfelső rétegre kerüljön. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Sötét_hercegnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-Tejszínes Túrótorta » Sajtos croasson » Mákos bögre » Sültelen tekercs
» Répás kevert süti » Epres-túrós kocka » Rafaello nyami nyami » Diós kinderszelet
» Gyors alma desszert » Finom gumimaci torta » Coca-cola » Vörös szerelem
» Túrós de nagyon » Tejfeles meggyes süti... » Az én Islerem » Almás süti Csöpitől


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.