| Tejszínes-chilis mártásos csirke receptHúsételek Hozzávalók: A húshoz 2 db csirkecomb só ízlés szerint chili ízlés szerint A mártáshoz 1 közepes db póréhagyma 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 kk kakukkfű 100 ml chiliszósz 75 ml habtejszín 75 ml szárnyas alaplé 100 g konzerv paradicsom Elkészítés: A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd a forgóknál félbevágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, hosszában elfelezzük, és durva darabokra vágjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát durva kockákra vágjuk. Hagymát és fokhagymát az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a porét, és további 1-2 percig dinszteljük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a levessel, chiliszósszal, paradicsommal és tejszínnel. Felfőzzük, majd lefedve kb. 5 percig főzzük. A húst sóval és a chiliporral bedörzsöljük, egy tűzálló tálba rendezzük, majd ráöntjük a mártást. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |