| Csirke sóágyon receptHúsételek Hozzávalók: egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os) 1 kg só egy kis rozmaringág Elkészítés: Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz. Tanácsok: Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család. A receptet beküldte: Dödike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |