| Sókéregben sült csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 evőkanál ételízesítő, 3 evőkanál Knorr Delikát Olaszos Villámpác, 1 tasak Knorr Vegyes salátaöntet, 1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria, 1,5 kg csirke, 1,5 kg só (nem tévedés), 5 tojásfehérje, 1 alma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál fekete bors. Elkészítés: A tojásfehérjét kissé verjük fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverjük a sóhoz. A csirkét tisztítsuk meg, mossuk le, és papírtörlővel töröljük szárazra. A hasába tegyük bele a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórjuk a bele a majoránnát, a Rafinériát, a borsot, a fűszerkrémet, és az ételízesítőt. Egy tűzálló edény alját kenjük be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegyük rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapasszuk rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad. Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süssük a szárnyast. A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok vegyes friss salátával kínáljuk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |