Tutireceptek.hu fejléc

Francia csirke citromosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
személyenként 1 csirkemell, fél tojás, kevés finomliszt, normál liszt, 1 citrom, tej, fokhagymapor, bors, só, összesen 5 dl bor, sütéshez vaj, margarin és olaj..

Elkészítés:
A melleket bőrözze le, csontozza ki, bárd lapjával lapítsa, vagy éles késsel szeletelje kb. 1 cm vékonyra. A tojást verje fel, adjon hozzá kis tejet, fokhagymaport, borsot, részletekben keverje hozzá a finomlisztet míg sűrű, de csöppenthető panírt kap. A citromot hámozza meg és szeletelje vékonyra. Serpenyőben hevítsen vajat margarinnal kb. azonos arányban, 1 ek olajjal együtt. A csirkét forgassa normál lisztbe, a fölösleget rázza le, mártsa a panírba, csöpögtesse le a fölösleget. Süsse a zsiradékon aranybarnára. Vegye ki szűrőkanállal, tartsa melegen. Töltse a bort a serpenyőbe, erős hőn forralja míg az alkohol elpárolog. Utána töltse egy részét a csirkére, maradékát tálalja mártogatni.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkenyárs krumpliágyon » Zöldbabos csirkepaprikás » Amerikai töltött csirke » Barbecue szószos csirke
» Duplahagymás csirkecomb » Tejszínes spanyol csirke » Mustáros csirkecomb » Tandorias csirkesaláta
» Baconszalonnás csirkemell » Csirkés hagymasaláta » Gombás csirkecomb » Csirkemell zöldséggel
» Csirkével töltött gomba » Tejfölös csirke » Baconos-sajtos csirkemell » Csirkés csupor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.