Tutireceptek.hu fejléc

Velővel töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 evőkanál sör,
3 evőkanál méz,
majoránna,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 evőkanál tejföl,
2 db tojás,
2 db zsemle,
6 db spárgafej,
10 dkg csiperkegomba,
30 dkg borjúvelő,
1 egész csirke.

Elkészítés:
Előkészítésként a velőt megabáljuk, hártyáitól megtisztítjuk.
A spárgafejet előfőzzük, a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk.
A gombát vékonyra szeljük, megpároljuk.
A csirke levágott nyakánál a bőrt óvatosan felemeljük.
A velőt a zsemlével, a gombával, a spárgafejekkel vagy a vékonyra szelt paprikával, a tojássárgájával és annak felvert habjával, 1-2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pici majoránnával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összedolgozzuk.
Ezt a masszát töltjük a csirke kitágított bőre alá.
Szépen összevarrjuk, kívül is megsózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe helyezve a sütőbe tesszük.
Mielőtt készre sülne, átkenjük a mézes sör keverékével.
Néhány percig még sütjük, míg csodálatos ízű és szép piros lesz.
Köretnek héjában főtt burgonya, friss saláta és jó magyar bor dukál hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes csirkemell » Bajor töltött rostélyos » Csokival töltött fánk » Mustáros csirkemell
» Mustáros-tejfölös csirke » Rozmaringos csirkecomb » Csirke bajorosan » Titokban sült csirkecombok
» Csirkemájjal töltött karaj » Csirkeszárnyas egytál » Rizses csirke » Dupla sajtos rakott csirke
» Olasz gombás csirke » Töltött karaj, másképpen » Tejszínes csirke gazdagon » Sajttal töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.