| Velővel töltött csirke receptHúsételek Hozzávalók: 3 evőkanál sör, 3 evőkanál méz, majoránna, étolaj, őrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 evőkanál tejföl, 2 db tojás, 2 db zsemle, 6 db spárgafej, 10 dkg csiperkegomba, 30 dkg borjúvelő, 1 egész csirke. Elkészítés: Előkészítésként a velőt megabáljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A spárgafejet előfőzzük, a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk. A gombát vékonyra szeljük, megpároljuk. A csirke levágott nyakánál a bőrt óvatosan felemeljük. A velőt a zsemlével, a gombával, a spárgafejekkel vagy a vékonyra szelt paprikával, a tojássárgájával és annak felvert habjával, 1-2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pici majoránnával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összedolgozzuk. Ezt a masszát töltjük a csirke kitágított bőre alá. Szépen összevarrjuk, kívül is megsózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe helyezve a sütőbe tesszük. Mielőtt készre sülne, átkenjük a mézes sör keverékével. Néhány percig még sütjük, míg csodálatos ízű és szép piros lesz. Köretnek héjában főtt burgonya, friss saláta és jó magyar bor dukál hozzá. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |