| Tokaji csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: egy csirkemell filézve fél zacskó mazsola 1,5 dl Tokaji aszú 1 dl tejszín só bors 1 tojássárgája egy ek. méz 20 nagy szem szőlő olaj Elkészítés: A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk, kiszedjük a magokat. A mazsolát a borral összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még egy kevéske vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |