| Gombás csirkemellfilé receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg friss csiperkegomba 2 szál újhagyma 2 gerezd fokhagyma 4 csirkemellfilé só őrőlt bors 2 ek.olaj 1/2 kk kakukkfű 1/2 kk pirospaprika 1 kk étkezési keményítő 1,5 dl hideg tyúkhúsleves (1/2 leveskockából) Elkészítés: A gombát felszeleteljük, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A húst alaposan megsózzuk, borsozzuk. Forró olajban nagy lángon körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lefedve melegen tartjuk. A gomát, az újhagymát, a fokhagymát a kakukkfüvet és a paprikát a visszamaradt olajban közepes lángon, állandóan kevergetve kb. 3 percig pirítjuk. Az étkezési keményítőt a húslevessel simára keverjük. a gombához öntjük, és néhány percig forraljuk, sózzuk, borsozzuk. A húst tányérokra szedjük, és a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizs és zöld héjú bab illik hozzá. Tanácsok: Krémesebb lesz a mártás, ha tálalás előtt kb. 2ek. folyékony tejszínt keverünk bele. Arra figyeljünk, hogy a keményítőt először hideg vízzel keverjük ki, és csak azután oldjuk fel a forró ételbe, különben a mártás összecsomósodik. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |