| Kukoricás csirke receptHúsételek Hozzávalók: A tésztához: 16 dkg finomliszt 6 dkg vaj 1 tojássárgája 5 dkg ementáli sajt 1-2 evőkanál jéghideg víz A töltelékhez: 2 dkg vaj darabokban 1 közepes fej összevagdalt vöröshagyma 20 dkg főtt vagy sült csirkehús 13 dkg konzerv tejes kukorica fél kis kockára vágott paradicsom fél fehérpaprika vagy zöldpaprika felkockázva 2 egész tojás,1 fehérje 1,5 dl tejszín 1 dl tej 3 dkg reszelt ementáli sajt 1 csokor összevagdalt snidling (2 marék rizs/bab - ez majd kiválasztódik) Elkészítés: A sütőt nagyon forróra, (210 C, gázsütőt 190 C) előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, majd ujjbegyünkkel a vajat benne elmorzsoljuk. A tojássárgáját, a sajtot meg a vizet hozzáadva összedolgozzuk, majd deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze teszünk hozzá még egy kevés vizet. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a hagymát vajban megpároljuk, lecsepegtetjük. Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpack lap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. Zsír- vagy sütőpapírt teszünk rá, erre nyers rizst vagy babot öntünk. Erre azért van szükség, hogy a lapot elősüssük, de sülés közben ne emelkedjen fel. A rizs vagy a bab ettől az eljárástól nem sérül, az később a szokott módon felhasználható. 10 percig sütjük. A rizst vagy babot és a papírt eltávolítjuk, a tésztát további 7 percig sütjük. A sütőt 180 C fokra mérsékeljük. A hagymát, a kis darabokra vágott csirkehúst, a lecsöpögtetett kukoricát a paradicsomot és a paprikát a tésztára terítjük. A többi hozzávalót simára keverjük, majd a tésztára öntjük. Még 35 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük. Salátával melegen vagy hidegen tálaljuk Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |