Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A tésztához:
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg ementáli sajt
1-2 evőkanál jéghideg víz

A töltelékhez:
2 dkg vaj darabokban
1 közepes fej összevagdalt vöröshagyma
20 dkg főtt vagy sült csirkehús
13 dkg konzerv tejes kukorica
fél kis kockára vágott paradicsom
fél fehérpaprika vagy zöldpaprika felkockázva
2 egész tojás,1 fehérje
1,5 dl tejszín
1 dl tej
3 dkg reszelt ementáli sajt
1 csokor összevagdalt snidling

(2 marék rizs/bab - ez majd kiválasztódik)

Elkészítés:
A sütőt nagyon forróra, (210 C, gázsütőt 190 C) előmelegítjük. A lisztet
átszitáljuk, majd ujjbegyünkkel a vajat benne elmorzsoljuk. A tojássárgáját, a sajtot meg a vizet hozzáadva összedolgozzuk, majd
deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze teszünk hozzá még egy kevés vizet. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelékhez a hagymát vajban megpároljuk, lecsepegtetjük.
Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpack lap között akkorára nyújtjuk,
hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. Zsír- vagy sütőpapírt teszünk rá, erre nyers rizst vagy babot öntünk. Erre azért van szükség,
hogy a lapot elősüssük, de sülés közben ne emelkedjen fel. A rizs vagy a bab ettől az eljárástól nem sérül, az később a szokott módon
felhasználható. 10 percig sütjük. A rizst vagy babot és a papírt eltávolítjuk, a tésztát további 7 percig sütjük. A sütőt 180 C fokra
mérsékeljük.
A hagymát, a kis darabokra vágott csirkehúst, a lecsöpögtetett kukoricát a paradicsomot és a paprikát a tésztára terítjük. A többi hozzávalót simára keverjük,
majd a tésztára öntjük. Még 35 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük.
Salátával melegen vagy hidegen tálaljuk

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikó csirkesaláta » Ne hagyd abba csirke » "lábatlan csirke" » Boros csirkecombok
» Napsugár csirkemell » Török rakott csirke » Toszkán csirke » Csirkés-gombás lasagne
» Zöldséges-tejszínes csirke » Szőlős csirke » Krémsajtos csirkemell » Csirkecsorba
» Csirke tárkonnyal bevonva » Sajtos-kanalas csirke » Cordon bleu csirkemell » Sajtos mandulás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.