| Szűzpecsenye csiperkés mártással receptEgytálételek Hozzávalók: szűzpecsenye (400-450 g) 1 ek vajzsír só bors A csiperkés mártáshoz: 150 g csiperkegomba 2 ek vaj 1 ek liszt 150 ml borjú alaplé Elkészítés: A húsról éles késsel lefejtjük a zsiradékot és a hártyát, ha szükséges, hosszában elfelezzük. A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét 6 perc alatt körbesütjük. A húst előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre. A mártáshoz a csiperkét cikkekre vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, felforrósítjuk a vajat, rászórjuk a csiperkét, és megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Kb. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. A húst érmekre vágjuk, és a mártással tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |