Tutireceptek.hu fejléc

Borjúsült pikáns mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet borjúkaraj
só, őrölt bors
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 dl tej
2 kiskanál mustár
fél evőkanál curry

Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. A vajat az olajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, majd a húsokat mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük. A lángot mérsékeljük, és oldalanként 6-7 perc alatt puhára pároljuk. A serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk.
A zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, sóval, borssal, curryvel, mustárral fűszerezzük, és a tejjel felengedjük. A húsokat beletesszük és átforrósítjuk.

Roppanósra gőzölt zöldségekkel, hajdinával kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc sajtmártással » Pikáns szilvás lepény » Pikáns csirkemáj » Pikáns pástétom
» Pikáns patiszon » Vegyespikáns lekvár » Pikánsan pácolt csirkecomb » Borjúsült római tálban
» Húsgombócok sajtmártással » Őzderék ananász mártással » Csirkemell sajtmártással » Körte diós sajtmártással
» Szűzérme zöldborsmártással » Karfiol vastagmártással » Karaj besamelmártással » Penne zöldmártással


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.