| Rizsgombóc sajtmártással receptKöretek Hozzávalók: 40 dkg r9zs 3 tojás +1 a panírozáshoz 5 dkg reszelt sajt liszt zsemlemorzsa só bors vegeta olaj A sajtmártáshoz: 2 marék reszelt trappista 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 2 dl meleg tej+hideg tej só bors szerecsendió1 evőkanál vaj 1 evőkanál olaj Elkészítés: A rizst megfőzzük sóval borssal vegetával,ragadósra.míg forró beleütjük a 3 tojást, belekeverjük a sajtot összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni majd gombócokat formálunk belőle.A gombócokat panírozzuk,(liszt tojás morzsa) Forró olajban aranybarnára sütjük. A sajtmártáshoz a vajat és az olajat felforrósítjuk megpirítjuk benne a fokhagymát megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. lassan felöntjük a meleg tejjel és habverővel csomómentesre keverjük.Sózzuk,borsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük..Felforraljuk és annyi hideg tejet öntünk még hozzá míg mártás sűrűségű lesz.Ekkor keverjük bele a sajtot. A kész mártást a gombócra öntjük. Sültek mellé tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |