| Halfilé dinnyemártással receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg halfilé 60 dkg sárgadinnye 2 dl tejszín 1 db zöld citrom 1 dl olaj 1 dl fehérbor 1 evőkanál méz 5 dkg vaj só A körethez: 20 dkg kevert vadrizs 30 dkg szárzeller Elkészítés: A sárgadinnyét magozzuk ki, távolítsuk el a héját. 1/3 részét vágjuk össze, mézzel, pici sóval, fehérborral és citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt (8-10 perc), tegyük bele a tejszínt, forraljuk össze, majd passzírozzuk át. Az áttört mártásba tegyük bele a citrom reszelt héját és a visszamaradt, darabokra vágott dinnyét. Ismét forraljuk össze. A halszeleteket sózzuk, 10 percen át pihentessük, majd forró olajon kíméletesen süssük meg. A rizst pároljuk meg. A szárzellert tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra, és forró, sós vízben főzzük 5-6 percig. Amikor még roppanós, szűrjük le, és olvasztott vajon forgassuk át. Tálalásnál a rizs mellé helyezzük a zöldséget és a halszeletet, és a dinnyemártással kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |