| Körte diós sajtmártással receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta 2 db körte 3 db gomba 25 dkg csirkemáj 5 dkg dió 10 dkg sajt olaj só, bors friss kakukkfű Elkészítés: Elsőként felaprítom a diót, majd száraz serpenyőbe szórva illatosra pirítom. Ezután vékonyan felszeletelem a gombát, és nagyobb darabokra vágom a májat. Ha a dió megpirult, öntök hozzá egy kevés olajat és teszem is már mellé a felszeletelt gombát és a felkockázott májat. Sózom, borsozom, majd apróra vágott friss kakukkfűvel szórom meg. Amíg a ragu pirul, lereszelem a körtét a reszelő nagy lukú oldalán. Ha ezzel is megvagyok, megy a májhoz. Miután néhány percig pirult a ragu, azaz a körte leve elpárolgott, leveszem a serpenyőt t tűzről és egy kevés sajtot reszelek bele. Ez egy kicsit majd összefogja a tölteléket. Mielőtt a tésztába töltjük, kicsit érdemes hűlni hagyni, nehogy megolvassza a tésztát. A ragut a tészta egyik végébe töltöm, majd föltekerem, megszórom őket egy kevés sajttal és már mehetnek is az ízletes tekercsek a forró sütőbe. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sül. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |