| Harcsa mustármártással receptHalas ételek Hozzávalók: 80 deka harcsaszelet (7-8 patkó alakú szelet) 1 csokor újhagyma, vagy egy szál póréhagyma 4 kicsi savanyú uborka 1 gerezd fokhagyma 2 púpos evőkanál dijoni mustár 1 púpos evőkanál étkezési keményítő 3 deci tejszín 2 deci tejföl só, őrölt bors 3 evőkanál liszt 3 deka vaj 3 evőkanál olaj 2 evőkanál száraz fehérbor 1 citrom Elkészítés: Az újhagymák fehér részét és a savanyú uborkákat vékonyan felkarikázom, a fokhagymát apróra vágom. A mártáshoz egy tálkában kézi habverővel simára keverem az étkezési keményítőt a mustárral, a tejföllel, a tejszínnel. A halat 2 centis kockákra vágom - a középső, szinte csontkemény gerincdarabokat kihagyom -, majd beleszórom őket egy tálba. Hintek rájuk sót, borsot, lisztet, és jól összeforgatom a kockákat a liszttel. A sütéshez egy nagy és mély serpenyőben összeolvasztom a vajat az olajjal, majd közepesen erősre csavarom a lángot, és 6-8 perc alatt megsütöm benne a halkockákat. Szűrőlapáttal kiszedem őket, és elkészítem a mustármártást. Abba a serpenyőbe, amelyikben a harcsát sütöttem, beleszórom az újhagyma karikákat, és miután megpároltam őket, hozzájuk keverem a fokhagymát. 1/2 perc múlva egy pillanatra erősebbre veszem a lángot, és ráöntöm a hagymákra a fehérbort. Ahogy a nedű elpárolgott, visszatekerem a lángot közepes erejűre, és a serpenyőbe öntöm a mustáros-keményítős mártásalapot. Visszateszem a harcsakockákat, hozzákeverem az uborkakarikákat, belereszelem a citrom héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást. Eközben a halkockák is átmelegednek, s már csak a só, bors hiányzik a szószból, és kész. Tanácsok: Galuskával, kagylótésztával tálalhatjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |