Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros kalács - másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 csomag instant élesztő (fél kg liszthez)
5 dkg porcukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
5-6 dkg olvasztott vaj
3,5-4 dl langyos tej
7,5 dl félkemény szilvalekvár
mandulaforgács

Elkészítés:
A tésztához a lisztet mélyebb tálba szitáljuk, beleadjuk az élesztőport, a porcukrot, a tojássárgákat, a sót, a citromhéjat, a vajat és a langyos tejet (sűrű nokedlitésztához hasonló állagú tésztát kell kapunk). A tésztát addig dagasztjuk a tálban, amíg elválik a tál falától (kézzel, géppel, fakanállal). A tetejét kicsit meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, megkenjük szilvalekvárral, majd megszórjuk a mandulaforgáccsal. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kis távolságra egymástól.

A tepsiben 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával és megkenjük tejjel.

Hideg sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 200 fokra állítjuk, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Mandula helyett 20 dkg cukrozott darált mákkal is megszórhatjuk kevés fahéjjal izesítve!


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Solymosi kalács » Hagyományos mézeskalács » Banános kalács » Kakaós Kalács
» Póréhagyma-saláta másként » Kakaós fonottkalács » Kelkáposztatekercs másként » Mézeskalács (Kata-féle)
» Csíkos kalács » Nagyi kalácsa » Szilvás-mákos kalács » Cseresznyés kalács dióval
» Márványos kalács » Töltött túrókalács » Gyömbéres Kalács » Szaharinos kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.