| Csíkos kalács receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50-60 dkg liszt 3 dkg élesztő 3 evk cukor 2 cs. vaníliás cukor 8 dkg vaj (olvasztva) 2 db egész tojás csipet só tej amennyit felvesz (kb 2,5 dl) kakaópor Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe teszem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy kellemesen puha tésztát kapjak. (Kb. 2 dl) A géppel kidolgoztatom, majd kétfelé veszem és 3 evk kakaóport teszek az egyik részbe. Kinyújtom mindkét tésztát, a kakaósat a fehérre teszem, feltekerem, félbe vágom. Két hosszúkás formát kivajazok, belisztezek és a tekercseket beleteszem. Kb. 1 órát letakarva kelesztem, majd felvert tojással megkenem és hideg sütőbe teszem. 180°-on készre sütöm, majd rácson hagyom kihűlni. Tanácsok: Most a tetejére durvára tört török mogyorót szórtam, de lehet kakaó nélkül, mazsolával is készíteni. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |