| Szaharinos kalács receptLevesek Hozzávalók: 70 dkg liszt 1,5 dl olaj 4 dl langyos tej 1 élesztő 5 ek cukor 30 szem édesítő tabletta 2 ek kakaópor 1 tojás a kenéshez! Elkészítés: a tejben a cukrot és a tablettákat feloldjuk az élesztőt megfuttatjuk benne majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. egy kicsit keményeb tésztát kapunk mint az átlag kelt tészták de nem baj. megfelezzük és az egyikbe kakaóport dagasztunk ezt hagyjuk megkelni legalább duplájára majd mind a kettőt kinyújtjuk vékonyra és egymásra téve összetekerjük tojással megkenve előmelegített sütőben (180 fokon)készre sütjük Tanácsok: tehetünk bele mazsolát is !én nem szoktam mert nem szeretem! az édesítő ízét egyáltalán nem lehet rajta érezni!! sőt szeintem finomabb mint a csak cukorral készültek!! addig nem szabad felvágni míg ki nem hűl mert a tésztája nagyon összetapad és csúnya lesz!!de ha forrón szeretnéd megenni inkább tépd mint vágd!! nagyon lágy és könnyű kalács! imádni fogod Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: ritaanyu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |