Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés kalács dióval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg dió
20 dkg féldarás liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
2 tojás
18 dkg porcukor + 2 dkg a habba
8 dkg vaj vagy sütőmargarin
cseresznye

Elkészítés:
A vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verjük. A lisztet a habbal együtt óvatosan a sárgájához keverjük és a tésztát kikent, és liszttel meghintett tepsibe simítjuk. Rárakjuk a kimagozott cseresznyét, meghintjük apróra vagdalt dióval, és előmelegített sütőben, lassan megsütjük. A megsült és kihűlt kalácsot szeletekre vágjuk, és megcukrozzuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés rétes » Gyömbéres Kalács » Diós-cseresznyés lepény » Almás körtés kalácspuding
» Almás, fűszeres kalács » Feketeerdei adventi kalács » Kalács (alaprecept) » Nagyon puha mézes kalács
» Cseresznyés krémes piskóta » Édesség maradék kalácsból » Maradék kalácsból » Cseresznyés finom pite
» Gyümölcsös kalács » Húsvéti töltött kalács » Almás kalács » Baconös-tojáskrémes kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.