| Cseresznyés kalács dióval receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg dió 20 dkg féldarás liszt 2 csomag vaníliás cukor 2 dl tej 2 tojás 18 dkg porcukor + 2 dkg a habba 8 dkg vaj vagy sütőmargarin cseresznye Elkészítés: A vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verjük. A lisztet a habbal együtt óvatosan a sárgájához keverjük és a tésztát kikent, és liszttel meghintett tepsibe simítjuk. Rárakjuk a kimagozott cseresznyét, meghintjük apróra vagdalt dióval, és előmelegített sütőben, lassan megsütjük. A megsült és kihűlt kalácsot szeletekre vágjuk, és megcukrozzuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |