| Mézeskalács (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg liszt 17 dkg porcukor 1 csapott ek. szódabikarbóna 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék 20 dkg méz 2 tojás 25 dkg margarin Elkészítés: A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összekevered, közepére kis fészekbe tedd a mézet, 1 egész tojást+1 sárgáját és a margarint. Összegyúrod. Hűtőben 12 órát pihenteted. Utána átgyúrod, vékonyra nyújtod, formákat szaggatsz belőle. 220C 5-6 percig sütöd Cukormáz: 1 tojás fehérje+ 15 dkg porcukor. Habverővel felvered, zacskóba teszed. Zacskó sarkát kilyukasztod és szépen tudsz vele díszíteni. Tanácsok: Mézeskalács a sütőben duplájára megnő, ezt a nyújtásnál kalkuláld bele. Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor megsült, kiveszem, tojásfehérjével körberajzolom és utána még 1 percre beteszem a sütőbe. Már aznap fogyasztható és hónapok múlva sem lesz kemény! A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |