| Szilvás-mákos kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dkg élesztő 2 dl tej 1 tojás sárgája 5 dkg olvasztott Rama 1 dl víz 2 ek. cukor 1 kk. só Töltelék: kb 40 dkg liszt 50dkg szilva 15 dkg mák 3 ek. cukor 1dl forralt cukros tej 2ek. olvasztott Rama Elkészítés: A tejet meglangyosítom, beteszem a cukrot, az élesztőt, olvasztott Rámát, tojás sárgáját, sót és annyi lisztet, hogy laza, gyúrható tésztát kapjak. Cipóvá formálom és letakarva 1 órát kelni hagyom. A töltelékhez a szilvát megmosom, kimagozom, negyedekbe vágom és 1 ek. cukorral megszórom. A mákot ledarálom, hozzáadok 2 ek. cukrot és össze keverem. A tésztát, miután megkelt kivajazott, közepes méretű tepsibe kézzel elsímítom, szépen sorba rakom rá a negyedelt cukros szilvát. Ha ezzel megvagyok, elosztom rajta a mákot és meglocsolom az olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőbe téve takarék lángon rózsaszínre sütöm. Még forrón meglocsolom a forró, cukros tejjel és további 5 percre visszatolom a sütőbe szikkadni. Tanácsok: A szilvát fahajas cukorral is szórhatjuk, jó ízt ad neki. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. ( alma, barack, megy, körte) Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: dus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |