Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás-mákos kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott Rama
1 dl víz
2 ek. cukor
1 kk. só
Töltelék:
kb 40 dkg liszt
50dkg szilva
15 dkg mák
3 ek. cukor
1dl forralt cukros tej
2ek. olvasztott Rama

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, beteszem a cukrot, az élesztőt, olvasztott Rámát, tojás sárgáját, sót és annyi lisztet, hogy laza, gyúrható tésztát kapjak. Cipóvá formálom és letakarva 1 órát kelni hagyom.
A töltelékhez a szilvát megmosom, kimagozom, negyedekbe vágom és 1 ek. cukorral megszórom. A mákot ledarálom, hozzáadok 2 ek. cukrot és össze keverem. A tésztát, miután megkelt kivajazott, közepes méretű tepsibe kézzel elsímítom, szépen sorba rakom rá a negyedelt cukros szilvát. Ha ezzel megvagyok, elosztom rajta a mákot és meglocsolom az olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőbe téve takarék lángon rózsaszínre sütöm. Még forrón meglocsolom a forró, cukros tejjel és további 5 percre visszatolom a sütőbe szikkadni.

Tanácsok:
A szilvát fahajas cukorral is szórhatjuk, jó ízt ad neki. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. ( alma, barack, megy, körte)

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: dus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött túrókalács » Gyümölcsös kalács » Mézeskalácsos tojáslikőr » Mézeskalács muffin
» Szirupos-mákos kalács » Adventi mézeskalács » Foszlós kalács(Kata-féle) » Mézeskalács függelék
» Gyömbéres Kalács » Narancsos update kalács » Angol mazsolás kalács » Boci kalács
» Ostoros kalács » Kalács-rakás » Foszlós Kalácsok » Sonkás kelt kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.