| Kelkáposztatekercs másként receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta 15 dkg rizs 50 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj só bors majoranna mártáshoz: 2 kis doboz paradicsompüré 5 dkg vaj 1 citrom leve só bors Elkészítés: A káposztát sós vízben 10 percig főzzük,lecsurgatjuk,leveleire szedjük,az apróra vágott hagymát kevés olajon pároljuk majd hozzátesszük a darált húst a fűszereket,5-6 percig tovább pároljuk.Ezzel a masszával megtöltjük a káposzta leveleket,felgöngyöljük,kivajazott tűzálló tálba tesszük. Körete:párolt rizs Az olvasztott vajba belekeverjük a paradicsompürét a citrom levét,feleresztjük 1 dl vízzel ízesítjük sóval borssal és egyszer felfőzzük. A mártást ráöntjük a göngyölegekre,lefedjük és lassú tűznél 45-50 percig sütjük,amíg a tekercsek a paradicsomot be nem isszák. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |