| Gyömbéres Kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj, 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt gyömbér, 1 kiskanál reszelt narancshéj, 25 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 2 dl tejföl, 3 tojásfehérje 30-35 dkg rétesliszt, 1 cs sütőpor. Elkészítés: A vajat összekeverjük a fahéjjal,szegfűszeggel,gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal. Ebbe a masszába belekeverjük a már összekevert por cukrot és tojássárgát. Ezek után a tejfölt is hozzáadjuk,majd a tojások felvert habját is belekeverjük a masszába. Végül kanalanként hozzáadjuk a masszához a már összekevert réteslisztet és sütőport. Koszorú formában sütjük kb. 200 fokon. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |