| Töltött túrókalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 50 dkg liszt 1 csipet só 3 dkg friss élesztő 8 dkg cukor 2 tojássárga 1 dl langyos tej 4 dkg Rama Töltelékhez 50 dkg túró 2 tojás 1 citrom 2 ek mazsola 18 dkg cukor 1 citrom 5 dkg Rama 4-5 ek zsemlemorzsa A gyúráshoz 2-3 dl tej Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, (ez kb 2-3 dl). Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót, a tojássárgával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a puha margarinnal összekeverjük, és a keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, a 3/4 részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajazott vagy sütőmargarinozott nagy tepsit. Villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokat teszünk rá. Tojással lekenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |