Tutireceptek.hu fejléc

Töltött túrókalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

50 dkg liszt
1 csipet só
3 dkg friss élesztő
8 dkg cukor
2 tojássárga
1 dl langyos tej
4 dkg Rama
Töltelékhez

50 dkg túró
2 tojás
1 citrom
2 ek mazsola
18 dkg cukor
1 citrom
5 dkg Rama
4-5 ek zsemlemorzsa
A gyúráshoz

2-3 dl tej

Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, (ez kb 2-3 dl). Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót, a tojássárgával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a puha margarinnal összekeverjük, és a keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, a 3/4 részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajazott vagy sütőmargarinozott nagy tepsit. Villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokat teszünk rá. Tojással lekenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kacsa » Töltött mézes » Töltött bárány » Gombával töltött tojás
» Töltött ostya 1. » Gombával töltött kellevél » Töltött paprika rántva » Galyasági töltött tojás
» Fonott, töltött kalács » Töltött mángold » Szardellás töltött tojás » Töltött kelkáposzta
» Töltött kelkáposzta 2 » Nyári töltött káposzta » Töltött hal Karcsi módra » Csirkemájjal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.