| Nagyi kalácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g félgrízes liszt 1 csomag élesztő 2 tojássárgája 70 g porcukor 120 g olvasztott vaj 2 evőkanál olaj 250 ml tej só mákos/ túrós/ lekváros töltelék Elkészítés: Meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval összedolgozva kelt tésztát készítünk és meleg helyen 1- 1,5 órán át pihentetjük. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepét egy kisebb pohár segítségével benyomjuk, és az így létrejött mélyedésekbe tesszük a mák/ túró/lekvár tölteléket. A kör széleit (ahová nem került a töltelékből) kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és kizsírozott tepsin 180°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütjük (a sütési idő függ a körök nagyságától). Tanácsok: Jó étvágyat ;) A receptet beküldte: Harcoslány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |