| Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: • csirkemellfilé • szójaszósz • szezámmag • só • A bundához: • liszt • 1 tojás • 1 dl sör • víz • olaj • só • A mártáshoz: • Erős Pista • méz • szezámmag • citromlé Elkészítés: A húst felvágjuk vékony, de kicsit szélesebb falatokra. Besózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal (nem kell sok), majd állni hagyjuk a hűtőben kb. 1 órán át. Elkészítjük a sörtésztát: a palacsintatésztától kicsit sűrűbb állagú tésztát készítünk: liszthez tojást, sört, vizet, sót és egy kis szójaszószt adunk, majd szépen elkeverjük. A mártáshoz mézet és Erős Pistát elkeverünk (kicsit több legyen a méz), pici citromlevet is adunk hozzá, hogy ne legyen annyira édes, majd szezámmagot is teszünk bele. A húst a tésztába mártjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarna, törlőpapírra szedjük. Rizzsel vagy sült tésztával a legjobb. A falatokat mártogathatjuk a szószba, vagy tálalás előtt ráönthetjük. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Biborcsiga Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |