Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
• csirkemellfilé
• szójaszósz
• szezámmag
• só
• A bundához:
• liszt
• 1 tojás
• 1 dl sör
• víz
• olaj
• só
• A mártáshoz:
• Erős Pista
• méz
• szezámmag
• citromlé

Elkészítés:
A húst felvágjuk vékony, de kicsit szélesebb falatokra. Besózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal (nem kell sok), majd állni hagyjuk a hűtőben kb. 1 órán át. Elkészítjük a sörtésztát: a palacsintatésztától kicsit sűrűbb állagú tésztát készítünk: liszthez tojást, sört, vizet, sót és egy kis szójaszószt adunk, majd szépen elkeverjük. A mártáshoz mézet és Erős Pistát elkeverünk (kicsit több legyen a méz), pici citromlevet is adunk hozzá, hogy ne legyen annyira édes, majd szezámmagot is teszünk bele.

A húst a tésztába mártjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarna, törlőpapírra szedjük. Rizzsel vagy sült tésztával a legjobb. A falatokat mártogathatjuk a szószba, vagy tálalás előtt ráönthetjük. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Biborcsiga


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós karfiol mártással » Pulykamell pórémártással » Szezámmagos csirkefalatok » Karaj besamelmártással
» Csirkemell gombamártással » Dödöle sóskamártással 2 » Szezámos csirkefalatok » Borjúsült pikáns mártással
» Zöldbab tojásmártással » Tökgombóc kapormártással » Csirkemell sajtmártással » Őzcomb pikáns mártással
» Húsgombóc sajtmártással » Karfiol vastagmártással » Penne zöldmártással » Kolbász lengyel mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.