| Őzcomb pikáns mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg őzcomb só 15 dkg füstölt szalonna 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 evőkanál ecet fél citrom reszelt héja 1 babérlevél 10 dkg vaj 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl Elkészítés: Az őzcombot jól megmossuk, kiszedjük a csontját, megsózzuk és 15 dkg füstölt szalonnával jól megtűzdeljük. A répákat karikára felvágjuk, lábasba tesszük, ráöntünk 2 vizespohár vizet, 1 evőkanál ecetet, fél citrom reszelt héját, 1 babérlevelet. Ezt a zöldséges, fűszeres vizet felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük az őzcombot, majd a hőt visszavéve puhára pároljuk a húst. Ha puha, kivesszük a léből és tepsibe téve sütőben sütjük. A főzőlevét átszűrjük, 10 dkg vajból, 2 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük az átszűrt főzőlével és 2 dl tejföllel, majd ízesítjük citromlével. Ebből a mártásból keveset ráöntünk a már felszeletelt és tálra rakott húsra, a többit külön csészében mellé adjuk. Köretként burgonyát vagy burgonyakrokettet kínálunk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |