Tutireceptek.hu fejléc

Őzcomb pikáns mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg őzcomb

15 dkg füstölt szalonna
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál ecet
fél citrom reszelt héja
1 babérlevél
10 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az őzcombot jól megmossuk, kiszedjük a csontját, megsózzuk és 15 dkg füstölt szalonnával jól megtűzdeljük.

A répákat karikára felvágjuk, lábasba tesszük, ráöntünk 2 vizespohár vizet, 1 evőkanál ecetet, fél citrom reszelt héját, 1 babérlevelet. Ezt a zöldséges, fűszeres vizet felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük az őzcombot, majd a hőt visszavéve puhára pároljuk a húst.

Ha puha, kivesszük a léből és tepsibe téve sütőben sütjük.

A főzőlevét átszűrjük, 10 dkg vajból, 2 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük az átszűrt főzőlével és 2 dl tejföllel, majd ízesítjük citromlével.

Ebből a mártásból keveset ráöntünk a már felszeletelt és tálra rakott húsra, a többit külön csészében mellé adjuk.
Köretként burgonyát vagy burgonyakrokettet kínálunk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tortelloni sajtmártással » Pikáns pástétom » Csirkemáj joghurtmártással » Dödöle sóskamártással 2
» Pikáns pórés lepény » Pikáns húspástétom » Kolbász lengyel mártással » Pikáns gyömbéres csirke
» Pikáns keltál » Pikáns karaj » Pikáns sajtostáska » Pikáns pulykaragu
» Pikáns melegszendvicskrém » Hal pikáns mártásban » Spárga hollandi mártással » Pikáns tojáskrém (update)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.