| Karfiol vastagmártással receptZöldséges ételek Hozzávalók: egy szép fej karfiol só 7 dkg vaj 1 ek. liszt 8 ek. reszelt sajt 2 tojás 2 dl tejföl Elkészítés: A megtisztított, megmosott karfiolt gyengén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva, vajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük. Vastagmártás: 5 dkg vajat felolvasztunk, de forrnia nem szabad, hozzáadunk egy jó kanál lisztet, majd a tűzről levéve 2 evőkanál reszelt sajtot, 2 egész tojást, és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. A mártást a karfiolra öntjük, és sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Még melegen a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Tanácsok: Nagyon finom, és könnyű étel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |