| Szezámmagos csirkefalatok receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé A bundához: 1 tojás 1kk szódabikarbóna liszt tej szódavíz só A mázhoz: 4 ek méz 4 ek édes-savanyú chiliszósz 4 ek ketchup pár csepp szezámolaj szezámmag Elkészítés: A csirkemellfilét felkockázzuk, kb. 2x2 cm-es darabkákra. Sózzuk, borsozzuk. Egy mélytányérban 1 tojásból és a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Egy másik tálkában pedig összekeverjük a máz hozzávalóit. Serpenyőben olajat melegítünk. A husidarabokat beleforgatjuk a palacsintatésztába, és a forró olajba dobjuk őket, de ügyelünk arra, hogy a bunda ne égjen meg. Mikor a hús átsült, kivesszük az olajból, leitatjuk, beleforgatjuk a mázba, és két percre még visszadobjuk a tűzre. Főtt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |