| Szezámos csirkefalatok receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell kb. 2 centis kockákra vágva A páchoz: kínai fűszerkeverék (ötfűszer keverék a legjobb) 1 dl szójaszósz kis csiliszósz 2 dl fehérbor A tésztához: 50 dkg kukoricaliszt (finomra őrölt, a gluténmentes ételeknél található az áruházakban) 25 dkg búzaliszt 1 teáskanál só 1 dl szezámolaj (helyettesíthető) 1 tojás sárgája annyi víz, hogy nagyon sűrű, éppen nem folyós tészta legyen A szószhoz: 5-7 dl méz fehér szezámmag kechup 1 dl fehérbor csiliszósz szójaszósz A tetejére: 1 csokor újhagyma Elkészítés: A csirkemell darabkákat a fent leírt pácban legalább egy délutánon keresztül állni hagyom, majd a kukoricaliszt-búzaliszt keverékből vízzel kevert sózott tésztát a tűzhely mellé teszem, és kb. tizesével sütöm készre a kockákat. (Tizet rakok a sűrű tésztába, megkeverem, és húsvillával kiszedegetve dobálom az olajba.) Amikor szép pirosbarnára sülnek, kiszedem, és papírtörlőn hagyom. Ha kész a csirke, a mézet felfőzöm, beleteszem a kechupot, a szójaszószt, a bort, a chiliszószt (ki mennyire csípősen szeretné, annyit tegyen bele) és a szezámmagot, valamint egy pici sót - jobban kijön az édes-csípős íz! A félretett csirkefalatkákat egy tálra púpozom és csak tálaláskor öntöm rá a szezámos-mézes szószt, és megszórom újhagymával, de ez el is hagyható. Tanácsok: Kínai éttermek és plázák gyors kínai standjainak kedvelt étele. Először a leragadt csirkegombóckákkal gyűlt meg a bajom - de rájöttem, több olajban kell sütni, és mikor már 1-2 perce benne van, rázogatni - és szépen feljönnek a tetejére. Tanácsok: Először ráraktam sütés után - nem volt gond az ízével, de a bunda egy idő után megázik. Még valami: ne aggódjon senki, ha nem lesznek szép gömbölyű falatkái, kicsit csúcsosak, hegyesek, mert mikor a szószt kicsit megszívják, akkor szép gömbölyűféle lesz. Mi zöldséges rizzsel ettük, nagy sikere van, és sokkal olcsóbban kijön, mint a kínai étteremben. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |