Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell gombamártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkemellfilé
25 dkg csiperkegomba
1 citrom (leve és héja)
1 evőkanál friss rozmaring
1 mokkáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
2 dl főzőtejszín
őrölt bors


Elkészítés:
A citromlébe belekeverjük a reszelt héját, a rozmaringot, a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A pácba beleforgatjuk a húsokat, és 10 percre félretesszük. Az olajat felmelegítjük, és félbarnára sütjük benne a csirkemelleket, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, és puhára pároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Visszatesszük a csirkemelleket, hozzákeverjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Utófűszerezzük, majd főtt rizzsel vagy tésztával körítve azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres rántottcsirkemell » Csirkemell rétegesen » Áfonyás csirkemell » Magyaróvári csirkemell
» Tejszínes csirkemellfilé » Sajtos májas csirkemell » Csirkemell á la Stik » Sütőtökpüré csirkemellel
» Csirkemelles finomság » Gombás csirkemell 2 főre » Szecsuáni csirkemell » Tasakban sült csirkemell
» Almás, sajtos csirkemell » Almás-gyömbéres csirkemell » Pikáns csirkemell » Csirkemell zöldségágyon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.