| Székelykáposzta római tálban receptHúsételek Hozzávalók: római tál fedéllel,1 kg sertéscomb, 1,5 kg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt házi szalonna, 20 dkg füstölt házi sonka, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál csemege fűszerpaprika, 1 db csípős paprika egészben, kevés só, 2 jó evőkanál disznózsír, 5 dl víz. Elkészítés: a római tálat a fedelével együtt kb 30 percre beáztatjuk. Készítésekor a húst, vöröshagymát, a füstölt szalonnát felaprítjuk, a sonkát felszeleteljük. Az összes hozzávalót rétegezve belerakjuk a római tálba, közben meghintjük kevés sóval, fűszerpaprikával és a disznózsírt is arányosan elosztjuk.A csípős paprikát kissé megvágva, egészben tesszük közé (Aki nem szereti, az hagyja ki).A langyos vizet aláöntve lefedjük és a sütőbe toljuk, majd lassan emeljük a hőmétdsékletet 160 fokig és süssük négy órán át. Nagyon ízletes, finom étel Elkészítési idő: 260 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |