Tutireceptek.hu fejléc

Csirke római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb, vagy mell
1/2 kg burgonya
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma (ha nem szereted el is maradhat)
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj

Elkészítés:
A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumlit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a vékony karikára vágott zöldségekkel együtt rétegesen lerakjuk a tál aljára, közben finoman megfűszrezzük. A zöldségágyra ráhelyezzük a húsokat, rádobjuk a karikára vágott hagymát és az összevágott fokhagymát. A tálat lefedjük, sütőbe tesszük, körülbelül kétszáz fokra felmelegítjük, és negyven percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és még húsz percen át sütjük. Melegen tálaljuk.

Tanácsok:
A fedő levétele után nyakon önthetjük tejföllel, vagy szórhatunk rá reszelt sajtot.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: cseteica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgás csirke » Göngyölt csirkecombok » Tepsis csirkefalatok » Pirított csirke
» Zöldborsós csirkeragu » Csirkegombóc » Gombás csirkecomb » Lombardiai göngyölt csirke
» Sörös csirkeszárny » Szumátrai csirkemell » Csirkemájas pástétom » Gyors currys csirke
» Almás rakott csirkemell » Római tálban sült csirke » Csirkemell sajtmártással » Grillcsirke olaszosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.