| Csirke római tálban receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb, vagy mell 1/2 kg burgonya 15 dkg gomba 1 fej vöröshagyma (ha nem szereted el is maradhat) 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 gerezd fokhagyma só, bors, olaj Elkészítés: A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumlit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a vékony karikára vágott zöldségekkel együtt rétegesen lerakjuk a tál aljára, közben finoman megfűszrezzük. A zöldségágyra ráhelyezzük a húsokat, rádobjuk a karikára vágott hagymát és az összevágott fokhagymát. A tálat lefedjük, sütőbe tesszük, körülbelül kétszáz fokra felmelegítjük, és negyven percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és még húsz percen át sütjük. Melegen tálaljuk. Tanácsok: A fedő levétele után nyakon önthetjük tejföllel, vagy szórhatunk rá reszelt sajtot. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: cseteica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |