| Rizses csirke római tálban receptHúsételek Hozzávalók: 6 egész csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg rizs, 2 húsleveskocka, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 teáskanál pirospaprika, só Elkészítés: A csirkecombokat besózzuk és a (beáztatott)római tál aljára rakjuk. Rászórjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd rárakjuk a megmosott rizst. A leveskockákat 1 liter forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, ezt a levet a rizsre öntjük. Lefedjük és hideg sütőbe tesszük és így kezdjük el melegíteni.Kb 1 órán át sütjük, amíg a rizs be nem issza a vizet és a csirke is megpuhul. Tanácsok: Olyan lesz az állaga mint a rizses húsnak. Ha valaki nem szereti a rizst így "szétfőzve", akkor csökkentse a folyadék mennyiségét. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: hajan71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |