| Római leves receptLevesek Hozzávalók: - 25 dkg darált hús, - 1-1 szál sárga- és fehérrépa - 1-1 cikk karalábé és zeller - 1 liter paradicsomlé - 5 dkg makaróni - 5 dkg reszelt sajt - 1 tojás - zsemlemorzsa - 1 ek.olaj - só - őrölt bors Elkészítés: A megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket az olajon kissé megpároljuk, majd felengedjük a 4 dl vízzel hígított paradicsomlével, és felforraljuk. A darált húst a tojással, egy csipet sóval és őrölt borssal meg egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő levesbe dobáljuk. Lefedve, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra tördelt makarónit, és még 15 percig forraljuk. Amikor minden megpuhult, ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. Külön tálkában a forró leveshez reszelt sajtot kínálunk. Tanácsok: Isteni, és különleges! :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Haley Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |