Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó római tálban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika
4 paradicsom
15 dkg tarhonya
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
2 pár virsli
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
pirospaprika
őrölt bors


Elkészítés:
A római tálat a fedelével együtt kb. fél órára vízbe áztatjuk.
A paprikát felszeleteljük, a paradicsom héját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk, a virslit felaprítjuk.
A tarhonyát az olajban barnáspirosra sütjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, a paprikát, a papradicsomot és a virslit. Zúzott fokhagymával, apróra vágott hagymával ízesítjük, és a cserépedénybe öntjük.
A tejfölt 4 dl vízzel elkeverjük, megsózzuk, borsozzuk, és a tálban levő alapanyagokra öntjük. Lefedjük, és sütőben kb. 70 percig sütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsóval töltött karaj » Spanyol "lecsó" » Lecsófészek padlizsánon » Kefires lecsó
» Töklecsó » Káposztás lecsó » Tejfölös lecsó (vegan) » Mediterrán lecsó
» Lecsós brokkoli » Lecsó 90 » Sajtos csirke római tálba » Lecsós malac tarhonyával
» Csirkecomb római tálban » Lecsós tarhonya (vegan) » Lecsós csirkemáj2 » Lecsós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.