| Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves receptLevesek Hozzávalók: # 1 nagy fej vöröshagyma # 60 dkg pityóka (krumpli) # 2 evőkanál étolaj # 2 babérlevél # 1 kiskanál pirospaprika # 20 dkg füstölt kolbász # 2 dkg liszt # 1 dl tejföl # só # esetleg erőspaprika Elkészítés: lkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a pityóka már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk. Tanácsok: Nagyon kiadós és ízletes leves. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |