| Székely sütemény-diós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 14 dkg sütőmargarin 7 dkg porcukor 1 tojássárgája 1 ek.tej A tésztára: 10-15 dkg sárgabaracklekvár A diós tésztához: 4 tojás + 1 tojásfehérje=ami a tésztából kimaradt 18 dkg kristálycukor 20 dkg darált dió A tepsi kikenéséhez margarin Elkészítés: 1.)A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval összegyurjuk. Tepsi nagyságura nyujtjuk,előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Mikor kicsit lehűlt,a baracklekvár felével megkenjük. 2.)Közben elkészítjük a diós tésztát. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd a darált diót beleforgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és a diós masszába forgatjuk. 3.)A lekvárral megkent elősütött tésztalapra kenjük,és további 15-20 percig sütjük. Majd teljesen ki kell hülnie! 4.)Ezután hosszában kettévágjuk.Az egyik felét megfordítjuk ugy,hogy az omlós(linzer)tészta legyen felül,amit a maradék lekvárral megkenünk. Végül a tészta másik felét ráemeljük ugy,hogy az omlós (linzer)tészta legyen alul.Közte lekvár lesz! Ezt kapjuk alulról felfelé: diós,linzer,lekváros réteg,linzer,és diós a teteje. Tanácsok: Egyszerűbb mint első olvasásra tünik,és nagyon finom,mindemellett dekoratív. A megadott kalóriaérték akkor érvényes,ha 24 egyenlő darabra van vágva. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 212 kcal A receptet beküldte: P.Anikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |