| Székelykáposzta mifelénk receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka 5 dkg zsír 3 gerezd fokhagyma 2-3 fej hagyma 1 evőkanál pirospaprika 1 kávéskanál őrölt kömény 2 paprika 1 paradicsom 1 kg savanyú káposzta 4 dl tejföl 5 dkg liszt Elkészítés: A húst kockákra vágjuk. A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc). A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítünk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |