| Székely csalánleves receptLevesek Hozzávalók: l kg. zsenge csalánlevél, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanálnyi rizs, 2 dl. tejfel, 2db. tojássárgája, őrölt fekete bors, só, 1 citrom leve ( vagy ecet), Elkészítés: A csalánt megmossuk, majd leforrázzuk. A levet elöntve forró vízbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megmosott rizst. Ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és citromlével, majd lassú tűzön készre főzzük. Tálalás előtt a tojássárgákat elkeverjük a tejfellel és a tányérok aljára teszünk belőle, majd erre merjük ki a forró levest. Pirított kenyérkockák illenek hozzá. Tanácsok: Hidegen, melegen egyránt jó, pikáns üdítő hatású leves. Kifejezetten böjtös étel. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |