| Székely pulykacomb receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg pulykacomb 60 dkg savanyú káposzta 8 dkg húsos füstölt szalonna 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál pirospaprika 3 evőkanál lecsó 1 csokor petrezselyem 1,5 dl tejföl fél dl olaj őrölt kömény só, őrölt bors Elkészítés: A szalonnát kis kockákra darabolom, kevés olajban pirosra sütöm, rászórom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és összepirítom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Amikor felforrt, lassú tűzön, fedővel letakarva félpuhára párolom, majd hozzáadom a lecsót, a savanyú káposztát, megszórom petrezselyemmel. Ha kell, kevés vizet öntök rá, és fedővel letakarva készre párolom. Amint elkészült, forrón tányérokba szedem, és meglocsolom a simára kevert tejföllel. Tanácsok: Friss kenyeret kínálok hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |