Tutireceptek.hu fejléc

Székely pulykacomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykacomb
60 dkg savanyú káposzta
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál lecsó
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
fél dl olaj
őrölt kömény
só, őrölt bors

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra darabolom, kevés olajban pirosra sütöm, rászórom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és összepirítom.
Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot.
Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Amikor felforrt, lassú tűzön, fedővel letakarva félpuhára párolom, majd hozzáadom a lecsót, a savanyú káposztát, megszórom petrezselyemmel.
Ha kell, kevés vizet öntök rá, és fedővel letakarva készre párolom.
Amint elkészült, forrón tányérokba szedem, és meglocsolom a simára kevert tejföllel.

Tanácsok:
Friss kenyeret kínálok hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pulykacomb » Székelytokány egyszerűen » Székelykáposzta gerslivel » Székely gomba
» Pulykacomb-töltve » Diétás székelykáposzta » Székely káposzta » Székelykáposzta
» Székelykáposzta Update1 » Erdélyi székelykáposzta » Székelykáposzta másképp » Székely lecsó
» Székelygulyás » Székelykáposzta mifelénk » Hagymasaláta székelyesen » Székely sertéscsülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.