Tutireceptek.hu fejléc

Bográcsos székelykáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 kg lapocka
3,5 kg savanyú káposzta
1 pár házikolbász
némi füstölt dolog, ha akad a háznál
fél kg hagyma
fűszerpaprika (kb. fél deci)

bors
némi zsiradék

Elkészítés:
Egy kevés zsiradékon (zsír vagy olaj) az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
Amikor már üveges, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd beleszórjuk a kockára vágott húst és füstölt húst, kavarunk rajta egyet, és kevés vízzel feleresztjük.
Továbbiakban, mint pörköltet készítjük, azaz zsírjára lepirítjuk, majd újból egy kis vizet adunk hozzá.
Amikor már a hús megpuhult, beletesszük a karikára vágott kolbászt is. Majd a káposztát megkóstoljuk és igény, illetve szükség szerint az egészet vagy egy részét átmossuk vízzel, és ráöntjük a húsra.
Kb. 25 percet még főzzük a káposztával.

Tanácsok:
Tálalás tejföllel és friss fehér kenyérrel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom bográcsos káposzta » Székelykáposzta másképp » Bográcsos - Pásztorleves » Diétás székelykáposzta
» Székelykáposzta light » Székelykáposzta diétásan » Székelykáposzta mifelénk » Bográcsos lecsó
» Erdélyi székelykáposzta » Galyasági bográcsos » Székelykáposzta gerslivel » Székelykáposzta
» Bográcsos tokány » Bográcsos krumplileves » Székelykáposzta Update1 » Bográcsos betyárleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.