Tutireceptek.hu fejléc

Székely lecsó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg. zöldpaprika,
35 dkg. érett paradicsom,
25 dkg. házi füstölt kolbász,
só,
l nagy fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
2 evőkanál sertészsír,
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A felhevített zsíron az apróra vágott vöröshagymát megpiritjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és a felszeletelt házi kolbász. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, fűszerpaprikával és fedő alatt lassú tűzön pároljuk. Ha a paprika megpuhult hozzá tesszük a héjától megtisztított és kockára vágott paradicsomot, majd fedő nélkül készre főzzük.
Friss fehér kenyérrel, száraz fehér borral kínáljuk.

Tanácsok:
A lecsó lényege a fokhagyma, amit nagyobb mennyiségben is adhatunk az ételhez.
Van aki csípősen szereti: ekkor a hegyes- vagy cseresznye paprika ajánlott.
Kínálhatunk hozzá köretet is, de leginkább a puliszka illik hozzá.
Szabad tűzön, bográcsban is főzhető.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székelykáposzta mifelénk » Lecsós sertésborda » Lecsó római tálban » Könnyű lecsó
» Spanyol "lecsó" » Lecsós-túrós tészta » Színes lecsó » Menemen, a török lecsó
» Tarhonyáslecsó virslivel » Kocsonyázott lecsó » Szalonnás lecsó » Vargányás lecsó bográcsban
» Lecsós csülök » Tojásos lecsó » Lecsós szelet a'la pemete » Lecsós pulykamell pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.