Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta gerslivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta
1 kg sertéslapocka
1 kg sertésoldalas
25 dkg gersli
3 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál szemes bors
6 babérlevél

4 evőkanál fűszerpaprika
15 dkg kókuszzsír

Elkészítés:
A káposzta levéből egy pohárnyit félreteszek, majd átöblítem, kinyomkodom a káposztát. Az oldalast a csontok mentén feldarabolom, felkockázom a combot.
A finomra aprított hagymát a zsíron megdinsztelem. A combot hozzáadom és fehéredésig saját levében pirítom.
Rászórom az fűszerpaprikát, hozzáadom az oldalast és a káposztát; az egészet jól összekeverem, s felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózom, belerakom a babérlevelet, és teatojásban a borsot.
Amikor a hús félig puha, hozzáadom a gerslit, elkeverem, és az egészet puhára főzöm. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótolom.
Ha nem találom elég savanyúnak, a félretett káposztalével tovább ízesítem.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymaleves gerslivel » Brokkolileves gerslivel » Diétás székelykáposzta » Székelykáposzta light
» Székelykáposzta másképp » Bográcsos székelykáposzta » Székelykáposzta » Székelykáposzta diétásan
» Székelykáposzta mifelénk » Székelykáposzta Update1 » Erdélyi székelykáposzta » Krupapeto
» Gombás töltött kenyér » Tárkonyos lucskoskáposzta » Dupla rántott sajt » Tepsis rizses hús


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.