| Szárazbab fõzelék receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg száraz, tarkabab 5 dl tejföl 3 evõkanál étolaj 3 evõkanál finomliszt 1 fej vöröshagyma 2 cikk fokhagyma 5 babérlevél 1 citrom só, paprika ízlés szerint Elkészítés: A babot elõzõ este kiválogatom, megmosom, hideg vízben áztatom. Másnap reggel enyhén sós vízben, fokhagyma és babérlevél társaságában felteszem fõni. Az olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát. Beleszórom a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfõtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom. Citromlével ízesítem. Melegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirtelen kisütött, sonkaszeletet, vagy oldalast ajánlok. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |