Tutireceptek.hu fejléc

Kocsmáros tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
100 g bacon szalonna
500 g sertés szűz
50 g olaj
100 g vöröshagyma
100 g gomba
50 g marhanyelv
100 g sonka
fél dl tejszín
20 g mustár
fél l fehérbor
ízlés szerint:

őrölt bors
250 g gyufatészta
20 g vaj.

Elkészítés:
A bacon szalonnát gyufaszál nagyságúra, a lehártyázott sertés szüzet hosszúra, kisujjnyi vastagságúra, a vöröshagymát szeltekre, a sonkát, a főtt marhanyelvet szintén gyufaszál nagyságúra, míg a gombát cikkekre vágjuk. Ha már minden együtt van már készíthetjük is. A serpenyőben, kevés olajban a csíkokra vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük. Rátesszük a szeletelt vöröshagymát és átpároljuk, majd a metélt sertés szűzzel együtt pirítjuk. Ha a hús már félpuha hozzákerül a cikk gomba. Sózzuk, borsozzuk. Ha a tokány felpuhult, mustárt, tejszínt, fehérbort adunk hozzá. Tartalmas sűrű szaftos tokányt kapunk, melyet a pikáns íz jellemez. Metélt sonkával és marhanyelv csíkokkal megszórva tálaljuk. Forró vajon átforgatott, picit megsózott kifőtt gyufatésztát adjunk köretként a tokány mellé.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csikós tokány » Sertéstokány » Hagymatokány » Majorannás marhatokány
» Tokány-mokány » Húsos zöldségtokány » Boros marhatokány » Cukkinis tokány rizzsel
» Hentes tokány » Debreceni tokány » Borsos tokány » Erdélyi tárkonyos tokány
» Tárkonyos tokány » Csikós-tokány1 » Gombás vörösboros tokány » Csirkemájas csirketokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.