| Kocsmáros tokány receptEgytálételek Hozzávalók: 100 g bacon szalonna 500 g sertés szűz 50 g olaj 100 g vöröshagyma 100 g gomba 50 g marhanyelv 100 g sonka fél dl tejszín 20 g mustár fél l fehérbor ízlés szerint: só őrölt bors 250 g gyufatészta 20 g vaj. Elkészítés: A bacon szalonnát gyufaszál nagyságúra, a lehártyázott sertés szüzet hosszúra, kisujjnyi vastagságúra, a vöröshagymát szeltekre, a sonkát, a főtt marhanyelvet szintén gyufaszál nagyságúra, míg a gombát cikkekre vágjuk. Ha már minden együtt van már készíthetjük is. A serpenyőben, kevés olajban a csíkokra vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük. Rátesszük a szeletelt vöröshagymát és átpároljuk, majd a metélt sertés szűzzel együtt pirítjuk. Ha a hús már félpuha hozzákerül a cikk gomba. Sózzuk, borsozzuk. Ha a tokány felpuhult, mustárt, tejszínt, fehérbort adunk hozzá. Tartalmas sűrű szaftos tokányt kapunk, melyet a pikáns íz jellemez. Metélt sonkával és marhanyelv csíkokkal megszórva tálaljuk. Forró vajon átforgatott, picit megsózott kifőtt gyufatésztát adjunk köretként a tokány mellé. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |