| Lencsefõzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 50 dkg lencse 3 evõkanál étolaj 3 evõkanál finomliszt 4 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 1 citrom 3 babérlevél 1 szál torma só, pirospaprika, borecet ízlés szerint Elkészítés: Elõzõ este megtisztítom a lencsét, szûrõben jól átmosom, majd hidegvízben áztatom reggelig. Ebben a vízben teszem fel fõni. Sóval, babérlevéllel ízesítem. Olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát, és világos, paprikás, tejfölös rántást készítek. Mikor a lencse puhára fõtt, berántom, citrommal, pár csöpp borecettel, esetleg még sóval ízesítem, majd felrottyantom. A tormát megtisztítom, lereszelem és belekeverem a tálba szedett lencsefõzelékbe. Nagyon finom feltétje a vagdalt, különösen akkor, ha egy-két sonkaszeletet is darálunk hozzá! A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |