Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
egy evõkanál liszt
kevés étolaj
néhány babérlevél
víz


Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tûzrõl, hagyjuk kihûlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tûzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Fõzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfõtt krumplihoz. Fõzzük még pár percig kevergetve.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaporszósz » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Tökfőzelék tejjel » Krumplifőzelék
» Tökfõzelék, töklotyó » Naon fini krumplifőzelék » Ínyenc spenót » Kínai kelkáposzta főzelék
» Ízletes főzelék » Tökmetélt » Zöldbab fözelék krumplival » Főzelék kínai kelből
» Tárkonyos zellerfőzelék » Spenót » Pikáns babfőzelék » Sütőtök főzelék sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.